Loading
ro ru en
Radio Moldova
Loading
07 August 2018 | 13:07
Expoziţia „Viaţa Armatei Naţionale în cei 27 de ani de independenţă”, vernisată la Casa Radio
27 de fotografii ce ilustrează momente din viaţa militarilor fac parte dintr-o expoziţie inaugurată la Casa Radio. Expoziţia „Viaţa Armatei Naţionale în cei 27 de ani de Independenţă” anticipează aniversarea a 27-a de Independenţă a Republicii Moldova, sărbătoare marcată la sfârşitul lunii august. Expoziţia a fost inaugurată la iniţiativa colegilor noştri care realizează emisiunea „Scutul Patriei”.
Cele 27 de fotografiii  îi surpind pe militari  în diferite ipostaze. Poveștile fotografice expun momente mai triste, dar și fericite, momente ce demonstrează că viața de militar nu este ușoară.

Autorii imaginilor au încercat să surprindă poveștile militarilor care s-au reîntors acasă sau și-au văzut copii după un timp îndelungat, spune  producătoarea emisiunii „Scutul Patriei”,  Olga Stăvilă.
„Expoziția vine în susținerea celor 27 de ani de Independență. Prin această expoziție ne-am propus să reflectăm viața armatei în toate culorile. Pe 27 august  Republica Moldova marchează cei 27 de ani de Independență. Odată cu cei 27 de ani de Independență și Armata Națională a înregistrat unele progrese. Invităm toți radioascultători, locuitorii republicii noastre să viziteze expoziția dedicată celor 27 de ani ai Armatei Naționale”, a menționat Olga Stăvilă, șef Redacția Adolescenți și Tineri. 

„Armata Națională este o componentă importantă a securității statului. E necesar să avem o armată stabilă, performantă să aibă toate componentele unei armate moderne. Militarii trebuie să fie buni profesioniști, oameni care-și iubesc acest pământ”, a menționat Ion Chiorpec, șef serviciu Radio Moldova Muzical.


„Viața de militar nu este una ușoară, trecem prin multe exerciții ce sunt puse zi de zi în aplicație, viața militarilor cu cea din fotografii este una diferită. Pozele reprezintă începuturile Armatei Naționale. Un militar adevărat trebuie să dea dovadă de curaj, devotament, putere”, a afirmat Gobjila Victor, militar în cadrul Armatei Naționale.Expoziţia poate fi admirată de toţi doritorii la etajul unu al Casei Radio până la data de 5 septembrie.
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam