Loading
ro ru en
Radio Moldova
Loading
02 Octombrie 2017 | 12:32
Festivalul „Crizantema de Argint”, în direct la RMM
Festivalul-Concurs de Creaţie şi Interpretare a Romanţei, ediţia a XXI-a, „Crizantema de Argint”, după o pauză de cinci ani, revine la Chişinău. Festivalul va avea loc în perioada 3-5 octombrie şi va fi transmis, în direct, la Radio Moldova Muzical (RMM) şi on-line pe TRM.MD.
Pe 3 octombrie, pe scena Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, puteți audia romanțe interpretate în cadrul secțiunii „Creație”. Recitalul cu genericul „Romanțe cu parfum de crizanteme” care  va fi susținut de Tatiana Straista-Burlac, Andrei Ștefăneț, Alexei Stefanco, Viorica Moraru și Ileana Țurcanu.

Pe 5 octombrie, vor evolua  Alina Mavrodin din România și câștigătorii edițiilor precedente – Margareta Ivanuș, Silvia Goncear, Cristina Scarlat, Diana Văluță și Alexandru Șendrea.

Romanța este unul dintre cele mai vechi subgenuri ale muzicii ușoare românești, fiind definită ca „un cântec tânguios, o istorioară veche, în versuri naive”, ca  „o mărturisire directă a unor sentimente pe înțelesul tuturor”.

Evenimentul este organizat de Uniunea Muzicienilor din Moldova în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, primăria Municipiului Chișinău și Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni.

Fiți alături de Radio Moldova și pe TRM.md pe data de 3 și 5 octombrie, începând cu ora 18:05.

 
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam