Loading
ro ru en
Radio Moldova
Loading
23 Mai 2018 | 19:00
Jurnaliştii Radio Moldova – faţă-n faţă cu radioascultătorii din Glinjeni, Făleşti
Tradiţional, jurnaliştii de la Radio Moldova organizează întâlniri cu radioascultătorii. De data aceasta au decis să ia calea spre nordul ţării - în satul Glinjeni din raionul Făleşti, unde, îi aşteptau radioascultătorii, dornici să îi cunoască pe cei care în fiecare zi îi încântă auzul cu voci inconfundabile şi melodii îndrăgite, devenind parte din viaţa lor.
„Aici Chișinău, Radio Moldova este ora întâlnirilor cu oameni frumoși” – cu acest generic a început întâlnirea de suflet cu radioascultătorii din Glinjeni, Fălești. Localnicii s-au bucurat să-și vadă idolii, să dea mâna cu ei și să își spună păsurile. În fața lor au vorbit producătorii și moderatorii emisiunilor Radio Moldova.

„Sunt plină de emoție, pentru că visam să ajung în satul meu de baștină împreună cu colegii mei de la Radio Moldova, alături de care am crescut, am învățat și continui să învăț și în prezent. Este nemaipoment pentru că mi s-a părut pentru o clipă că anume pe scena din Glinjeni, Fălești este centru cultural al lumii pentru că am văzut atâția artiști de valoare. A fost o sărbătoare pentru suflet și mi-aș dori ca acest proiect să aibă continuitate și să ajungem și alte localități”, susține Alina Chiriac-Ivașcu, jurnalistă Radio Moldova, realizatoarea emisiunii „Matinal de Weekend”.

„Astăzi este ziua întâlnirilor cu oameni frumoși, cu oameni gospodari, cu oameni luminoși la chip, la suflet, cu oameni care au o deschidere spre bine și frumos. Noi nu am fi nimic fără Dumneavoastră, radioascultătorii fideli ai Radio Moldova. Pentru că ne dați curajul, ne învățați să trăim frumos”, a spus prezentatoarea Radio Moldova, Maricica Munteanu.

„Satul ne demonstrează încă o dată cât de mult contează rădăcinile noastre și livada de oameni în care noi creștem, înflorim și ne culegem roadele. Or roadele noastre profesionale sunt aprecierile radioascultătorilor, atunci când ne ascultă, ne sună, ne caută, când reușim să sensibilizăm publicul prin subiectele pe care le realizăm. Radio Moldova este acel Domn elegant, inteligent, demn de respect pentru că în fiecare zi, de 88 de ani, tot ne pășesc pragul oameni marcanți ai Republicii Moldova. Iar noi ne mândrim că putem fi alături de radioascultătorii noștri fideli prin emisiunile pe care încercăm să le realizăm cu drag de radioscultător, iar astfel de întâlniri ne motivează o dată în plus să oferim emisiuni de calitatate și în interesul publicului”, a spus jurnalista Diana Istrati.

„Radio și televiziunea sunt două surori de nedespărțit, oamenii de Radio și TV merg mâină în mâină. A fost o revelație această întâlnire”, a spus jurnalista Irina Ropot, autoarea și realizatoarea emisiunii „Tezaur” de la Moldova 1.


Întâlnirea s-a transformat într-o serată la care venise tot satul. Vârstnici, tineri și copii, cu toții s-au lăsat copleșiți de căldura emanată de vorbele spuse, vocile auzite și melodiile cântate. Împreună cu echipa de jurnaliști veniseră și îndrăgiții interpreți Veta Ghimpu-Munteanu, Ion Tălămbuţă, Vasile Mereuţă, Valeriu Cojocaru, Nicolae Cibotaru, Constantin Cibotaru.

„Radio Moldova a venit și de această dată ca un mediator al tuturor lucrurilor frumoase. Radio Moldova este cel care aduce în fiecare zi în casele noastre toate nouătățile bune. Radio Moldova este promotorul lucrurilor pozitive. Faptul că avem și glingeneni în echipa Radio Moldova denotă o deosebită mândrie pentru localitatea noastră ”, a spus Iraida Bînzari, președinta raionului Fălești.

„Oamenii Radioului Național sunt așteptați cu nerăbdare în orice localitate, iar această întâlnire este o ocazie în plus de a ne spune doleanțele și de a-i cunoaște pe cei care ne fac zilele mai frumoase, grație emisiunilor pe care le realizează la Radio Moldova”, primarul satului Glinjeni, Fălești, Piotr Gafinciuc.

Șeful Redacției Dezbateri, Documentare, Coproducţie şi Investigaţii, Vasile Mija, spune că grație unor astfel de întâlniri cu ascultători realizatorii emisiunilor au posibilitatea de a afla doleanțele publicului, celor pentru care muncesc în fiecare zi cu dăruire.

„Pentru mine Radio Moldova este totul: și bucurie, și fericire, îmi dă și aripi adeseori, este postul de radio unde putem audia emisiuni interesante, utile pentru noi, radioascultătorii, pentru că anume la Radio Moldova poți audia emisiuni din toate domeniile, sunt emisiuni educative, cognitive, sociale, pentru toate categoriile de radioascultători. Dacă până în prezent îi cunoșteam pe Oamenii Radio Moldova doar după vocea lor, acum am avut posibilitatea să îi cunosc și în realitate”, a spus Eva Chiriac, o fidelă radioascultătoare Radio Moldova.

Amintim, că echipa Radio Moldova organizează deplasări în teritoriu prin diferite localităţi ale Republicii Moldova cu scopul de a se întâlni cu radioascultătorii şi de a afla opiniile și doleanţele lor în privinţa emisiunilor realizate de Radio Moldova.
Postat de: Svetlana Cojocaru
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam