Loading
ro ru en
Radio Moldova
Loading
11 Aprilie 2017 | 17:04
Legenda iepurasului de Paşti, discutată în emisiunea „Ora copiilor”
Are urechi lungi, ştie să sară şi preferă morcovii...este vorda despre Iepuraşul de Paşti, legenda căruia o vom afla de la micii prezentatori ai emisiunii „Ora copiilor”, de la Radio Moldova, miercuri, 12 aprilie, începând cu ora 16:05.
Iepuraşul a fost folosit pentru prima dată ca simbol al Paştelui în Germania. Tot  germanii sunt primii care au inventat dulciurile în formă de iepuraş, în anul 1800, astfel, cei mici credeau că, dacă sunt cuminţi, vor primi de la iepuraş ouă şi dulciuri.

Tot în cadrul aceleiași emisiuni vom afla mai multe detalii despre târgurile, dar și expoziția tematică din cadrul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală  ce îşi invită vizitatorii şi prietenii la tradiţionalul atelier de încondeiere a ouălor Pascale. Vizitatorii vor avea posibilitatea să cunoască arta încondeierii. De asemenea, vor fi familiarizați cu principalele motive decorative și semnificațiile lor.

Totodată, în cadrul în cadrul ediției de miercuri, 12 aprilie vom vorbi despre planurile de vacanță a elevilor de la Liceul „Onisifor Ghibu”, din capitală şi despre cum vor sărbători ei Paştele.
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam