Loading
ro ru en
Radio Moldova
Loading
10 Martie 2017 | 17:00
Lumea are nevoie de ştiinţă, ştiinţa are nevoie de femei?
Există o părere generală conform căreia femeile ar avea mai puţine abilităţi în cercetare, în special, în domeniul ştiinţelor reale. Cu toate acestea, femei din mai multe ţări, în epoci diferite, au demonstrat, totuşi, că ştiinţa nu este doar apanajul bărbaţilor. Despre cum reuşesc femeile să se integreze în domeniile în care bărbaţii excelează de mai multă vreme încercăm să aflăm sâmbătă, începând cu ora 09:40, de la Radio Moldova.
Moderatoarea emisiunii, Tatiana Fișer va discuta cu Svetlana Cojocaru, matematiciană; Silvia Corlăteanu, istoric și Maria Goncearuc, geneticiană. De la ele vom încerca să aflăm dacă mai persistă inegalitatea de gen în domeniul științei, care este rolul și locul femeii în societatea moldovenească și dacă se pot schimba percepțiile societății în acest sens.

Datele statistice arată că doar unul din trei cercetători este femeie în Uniunea Europeană și 80% dintre posturile academice superioare sunt deținute de bărbați. Statistica privind egalitatea de gen în știință nu e mai bună nici la noi, în Republica Moldova.

Dacă avem șansa să schimbăm această stare de lucruri aflați, sâmbătă, începând cu ora 09:40, la Radio Moldova și on-line pe TRM.MD.
 
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam