Loading
ro ru en
Radio Moldova
Loading
20 Februarie 2017 | 16:50
Maestrul Nicolae Botgros - invitatul Clubului de Presă de la Radio Moldova
Conducătorul Orchestrei Naţionale de Muzică populară „Lăutarii”, Nicolae Botgros, a fost invitatul a celei de-a 22-a ediţii a Clubului de Presă din cadrul Studioului radio pentru copii şi adolescenţi, studiou, ce activează de zece ani la Radio Moldova.
Curioși și nerăbdători de a afla  pagini din viața și activitatea  maestrului Nicolae Botgros, magicianul viorii,  contemporanul nostru, legendă vie a muzicii noastre populare, tinerii au avut fericita ocazie de a participa la  această ședință a Clubului de presă. Elevi de diferite vârste au adresat întrebări, iar artistul Nicolae Botgros a răspuns cu amabilitate și multă căldură.

„Nu aveam nici stare și nici nu știam unde să calc”, astfel a răspuns maestrul la întrebarea cum s-a simțit când a ieșit prima data pe scenă în calitate de dirijor.

„ Am venit și eu cu emoții la această întâlnire cu tinerii. Dar de la prima întrebare mi-am dat seama că acești copii  vor să afle, să mă cunoască mai bine, că  nu va fi un interviu simplu, toate întrebările m-au răscolit  adânc. Cele mai dureroase întrebări  au fost cele despre copilăria mea, amintirile  despre părinți. În viața  mea am avut multe întâlniri cu jurnaliști, am participat la multe emisiuni radio și tv, dar acest dialog cu tinerii de la Casa Radio mi-a plăcut în mod special, a fost ceva surprinzător pentru mine, impresiile deja și-au găsit loc în inima mea”, a mai spus maestrul.
Potrivit redactorului Victoria Tomuz, care împreună cu colegii a organizat cea  de-a 22-a ediție a Clubului de Presă  al Studioului radio pentru copii și adolescenți, participanții s-au bucurat de oportunitatea de a afla din prima sursă pagini impresionante din viața  lui Nicolae Botgros, magician al viorii, conducătorul artistic al Orchestrei Naționale de Muzică populară „Lăutarii”.

Emisiunea cu participarea maestrului Nicolae Botgros, poate fi audiată, joi, 23 februarie, la Radio Moldova, începând cu ora 16:05.

Fii alături de Radio Moldova și on-line pe TRM.MD.
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam