Loading
ro ru en
Radio Moldova
Loading
09 Noiembrie 2018 | 12:20
Nicolae Botgros: 40 de ani cu Orchestra „Lăutarii”
Pe 10 noiembrie 1978 începe o nouă filă în istoria muzicii populare, reînfiinţarea orchestrei ,,Lăutarii”, avându-l dirijor pe Nicolae Botgros, care anterior activase ca violinist în ansabmblul „Mugurel”, apoi în orchestra Ansamblului popular de câtntece şi dansuri „Joc”. Un interviu al maestrului Nicolae Botgros, oferit în exclusivitate pentru Radio Moldova, îl puteţi audia duminică, 11 noiembrie la emisiunea „La vatra jocului”.
De 40 de ani, Nicolae Botgros, prin talentul, pasiunea și dăruirea sa menține prestanța și popularitatea orchestrei la cel mai înalt nivel posibil. Multe din succesele acestui colectiv sunt inegalabile, cele mai multe spectacole cu public și ore de emisie în direct la televiziune, cea mai mare componență a orchetsrei cu diferite ocazii, cum ar fi TVR România, la 55 de ani sau Festivalul „Cerbul de Aur”, de la Brașov, dar și la cea mai longevivă emisiune de divertisment din România „O dată în viață”. Tot orchestra „Lăutarii” are cele mai multe CD-uri înregistrate, peste 400, cu interpeți din Republica Moldova și România.

Mertilele deosebite ale maestrului Nicolae Botgros și ale Orchestrei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii” au fost înalt apreciate, fiind conferite cele mai înalte distincții de stat, dar cea mai mare apreciere este din partea publicului, care vine cu drag la spectacolele muzicale susținute de „Lăutarii”.

La ceas aniversar, 40 de ani dirijor al Orchestrei Naționale de Muzică Populară „Lăutarii”, Nicolae Botgros a oferit un interviu jurnalistului Anatol Caciuc, de la Radio Moldova care va fi inclus în cadrul emisiunii „La vatra jocului”, duminică,11 noiembrie, ora 14:05.

Fiți cu Radio Moldova! Urmăriți în fiecare duminică inclusiv pe TRM.MD emisiunea dragă sufletului Dumneavoastră „La vatra jocului”.
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam