Loading
ro ru en
Radio Moldova
Loading
05 Ianuarie 2018 | 13:20
Radio Moldova a fost colindat de o ceată de tineri din România
O ceată de colindători din România a păşit pragul Companiei „Teleradio-Moldova”, urându-le angajaţilor instituţiei sărbători fericite, pace şi bucurie, relatează Radio Moldova Actualităţi. Tinerii au venit cu un recital de colinde adunate din întreaga ţară. Ei au fost răsplătiţi, conform tradiţiei din Moldova.
Cei 60 de tineri, crescuți la Mănăstirea Oașa din România, au venit astăzi la Postul Radio Moldova ca să împărtășească bucuria Nașterii Domnului.
 

 
„Am venit cu un recital de colinde adunate din toată țara. Am învățat împreună colinde de la Sibiu, de la Cluj, de la București ca să putem colinda acum împreună. Sunt colinde de la strămoși adunate. Am venit să aducem și aici bucuria Crăciunului”, a spus Roberta-Renata.
 
Colindătorii au venit să promoveze în rândurile tinerilor de aici valorile tradiționale ale poporului român. „Noi ne străduim să culegem colinde tradiționale, vechi-românești, pe care să le transmitem mai departe generațiilor care vor urma”, a spus reprezentanta Organizației Tinerilor din Sibiu, Carmen Jinariu.
 

 
Directorul Radio Moldova, Veaceslav Gheorghișenco i-a răsplătit pe colindători așa cum se practică la noi din moși strămoși, cu „colaci și pitaci”.

„Este cea mai mare ceată de colindători care ne trece pragul de când există Radio, probabil. Sunt niște emoții deosebit de frumoase și înălțătoare în ajunul sărbătorii Nașterii Domnului. Fie ca sărbătoarea care vine să ne aducă tuturor lumină în suflet, să ne întărească în credință și să ne aducă multe bucurii”, a menționat Veaceslav Gheorghișenco.
 

 
Creștinii ortodocși de stil vechi din Republica Moldova vor sărbători Nașterea Domnului duminică, 7 ianuarie.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam