Loading
ro ru en
Radio Moldova
Loading
08 Iunie 2017 | 14:12
O nouă poveste de viaţă la „Vârsta amintirilor, vârsta împlinirilor”
Calvarul deportărilor o nouă poveste de viaţă care urmează a fi dezvăluită în cadrul emisiunii „Vârsta amintirilor, vârsta împlinirilor”, de la Radio Moldova. De această dată redactorul-prezentator Zinaida Izbaş îl are ca invitat pe Vasile Ciobanu.
Trăitor din satul Ciuciuleni, raionul Hâncești, Vasile Ciobanu ajuns la vârsta de 88 de ani, ne oferă temei să ne convingem încă o dată că dragostea învinge în orice împrejurări.

„S-a întâmplat în acea noapte de vară a anului 1949, o noapte fioroasă pentru 75 de familii care au fost îmbarcate cu forța în mașini și duse departe de meleagurile natale. Moș Vasile își amintește cu lux de amănunte cum s-a întâmplat totul. Drum lung, peripeții, greutăți, dar nimic nu m-a putut învinge, odată pornit, nu m-am lăsat până nu mi-am realizat visul de a mă întoarce acasă la familie. Toate acestea, datorită oamenilor întâlniți în cale care de multe ori m-au ajutat”, spune Vasile Ciobanu.

Despre această poveste, dar și mai multe detalii despre deportările din anul 1949 aflați din ediția de duminică, 11 iunie, începând cu ora 21:05 pe frecvențele Radio Moldova și TRM.md.
 
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam