Loading
ro ru en
Radio Moldova
Loading
30 Ianuarie 2018 | 15:00
Oamenii Radioului Naţional: Cezara
Cunoaşte holurile de la Casa Radio de mic copil, pe când era adusă de mânuţă de către tatăl său, dar nu regretă. Spune că acest lucru a marcat-o şi a ajutat-o să-şi facă o carieră în domeniul de artist. Vorbim de Cezara Stahi, redactorul-prezentator al emisiunilor „Vineri seara cu Cezara”, „Expres Muzical”.
Când aţi păşit prima dată pragul postului public Radio Moldova ? În calitate de ce?

Pentru mine a fost o surpriză deoarece pentru prima dată am pășit pragul Casei Radio pe când eram foarte micuță, alături de tatăl meu, Victor Stahi, care activa și încă activează la Radio Moldova. Mă aducea de mânuță, probabil, intuiesc eu ca să mă adaptez cu tot ce este al nostru, cu tot ce e frumos, cu toată cultura țării noastre. Acest lucru m-a marcat și m-a ajutat pe parcurs în domeniul în care activez.

Cum a evoluat creşterea Dvs. profesională în tot acest timp? Ce proiecte aţi avut, în ce funcţii?

Am venit aici pentru prima dată atunci când m-am lansat și am imprimat primele mele piese, pentru că le-am imprimat aici, la Casa Radio. Pe atunci nu erau alte studiouri de imprimări, era doar unul singur. A fost o perioadă foarte frumoasă pentru mine, perioadă în care am crescut din toate punctele de vedere, în special în ceea ce ține de vocal. Atunci am făcut primii pași în muzică și m-am dezvoltat foarte mult. Tehnica nu era atât de progresivă precum este acum, nu puteai îndrepta nimic din voce, nu o puteai curăța sau să-i dai o altă alură. Era foarte simplu, ai venit, ai imprimat, ai plecat. Acest lucru m-a ajutat foarte mult, m-a ajutat să cresc, în special în cariera mea de artist. Cei care m-au ajutat foarte mult sunt părinții mei Victor și Galina Stahi, probabil că acest lucru l-am moștenit de la ei. A fost o perioadă când tatăl meu era plecat pentru puțin timp și m-a rugat să prezint emisiunea „O melodie pentru tine”. După această prezentare, Ion Chiorpec și Adrian Beldiman mi-au propus să prezint și emisiunea „Express muzical”, și de atunci au început primii mei pași.

Am început în calitate de colaborator al Redacției Muzică Radio. Am fost invitată și deja sunt și angajată oficial, de peste trei ani, în calitate de redactor-prezentator la  emisiunile „Jazz forum”, „Europa muzicală” și „Vineri seara în direct cu Cezara”. Proiectul „Vineri seara în direct cu Cezara” este unul bine realizat pe care l-am așteptat aproape un an. În realizarea acestei emisiuni colaborez cu Adrian Beldiman, șeful Redacției Muzicale. Acest proiect m-a marcat, m-a ajutat să cresc și să urc o altă treaptă în cariera mea. Pe lângă emisiunea „Vineri seara în direct cu Cezara” este și emisiunea „Express muzical”, și desigur că atunci când mai sunt și alte prezentări, emisii în direct sau concerte, le prezint cu mult mult drag.

Care sunt trei lecţii importante de viaţă pe care le-aţi învăţat în activitatea la Radio Moldova ?

În primul rând vreau să spun că m-am maturizat, și menționez că m-am maturizat din toate punctele de vedere, iar faptul că am devenit mamă este puțin spus. Atunci când am început să lucrez la radio oficial mi-a fost destul de complicat, trebuia să fac scenarii mult mai serioase și acest lucru m-a făcut să mă gândesc dacă voi reuși sau nu, dar până la urmă mi-a reușit. Primii pași au fost foarte grei, dar încet am urcat tot mai sus. Foarte mult am fost ajutată și de colegi, în special de Adrian Beldiman, care m-a îndrumat și care mi-a zis ce trebuie să fac și cum ca să fie corect, un sfat bun de la cineva este binevenit întotdeauna.
Radio Moldova este un post de radio ascultat de toată Republica Moldova și nu doar. Este ascultat și de publicul din România și Ucraina, unde am prieteni și rude, care mă ascultă cu mult drag. Probabil că asta m-a făcut să cresc și mai mult.Ce mesaj aveți pentru echipa Radio Moldova şi tânăra generaţie care muncesc și urmează să o facă la postul public?

Dragii mei colegi, vă doresc multă răbdare, inspirație și curaj în tot ceea ce faceți, mulți mulți ani înainte să aveți parte de mulți ascultători fideli.
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam