Loading
ro ru en
Radio Moldova
Loading
19 Aprilie 2017 | 10:03
Radio Moldova a găzduit o nouă ediţie a Festivalului Pascal
Au interpretat cu dăruire şi dragoste cântece despre patimile şi Învierea lui Iisus Hristos. Este vorba despre 14 colective artistice din ţară care au participat la Festivalul „Pascala 2017”, organizat la Radio Moldova. Evenimentul a ajuns în acest an la cea de-a opta ediţie.
În scenă au urcat rând pe rând zeci de colective, ce au interpretat cântece cu tematică religioasă. Participanţii spun că astfel de manifestaţii culturale sunt binevenite, deoarece contribuie la păstrarea tradiţiilor.

Iniţiatorului Festivalului, cunoscutul folclorist Andrei Tamazlîcaru, spune că astfel de evenimente aduc o contribuţie deosebită la valorificarea şi promovarea tezaurului naţional. Potrivit lui, evenimentul are drept scop educarea tinerei generaţii în spiritul valorilor creştine.

„E o tradiţie frumoasă care nu putea să rămână necunoscută, necercetată”, a spus Andrei Tamazlîcaru, Artist al Poporului.

„Colinde pascale sunt o parte componentă a patrimoniului nostru, a folclorului nostru autentic”, susține Tamara Mogîldea, specialist din cadrul Uniunii Muzicienilor.Festivalul Pascala 2017 este la cea de-a opta ediţie şi este găzduit de Compania publică „Teleradio-Moldova”.
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam