Loading
ro ru en
Radio Moldova
Loading
14 Aprilie 2017 | 11:00
Radio Moldova te îndeamnă să Dăruieşti Binele pentru a salva o viaţă!
Radio Moldova te invită să participi la Campania de caritate „Fii bun – Dăruieşte Binele!”. Implică-te alături de noi şi donează din puţinul pe care îl ai pentru a salva o viaţă.
Cristina Garştea este o tânără de 23 de ani, care este bolnavă de leucemie. O susține doar sora ei, Elena şi rudele, care până în prezent acum au ajutat-o fiecare cu ce a putut. Un medicament efficient (VESANOID), indicat de către medicul-oncolog, îi este de mare ajutor, dar în Moldova preparatul nu e de găsit, costă la 400 – 500 de euro, bani pe care Cristina nu-i are.

Jurnalista Zina Izbaș spune că cei de la Radio Moldova au descoperit cazul Cristinei în una dintre deplasările din raionul Orhei, satul Dâșcova. „Povestea ei este foarte tristă, o tânără la 23 de ani,  are toată viața înainte, dar care are de pășit un prag destul de dificil”, spune Zina Izbaș.

„Am descoperit boală întâmplător. Adresându-ne la medic și urmând analizele recomandate, ne-au sugerat că peste puțin timp să mai repetăm analizele respective la Institutul Oncologic. După analizele repetate s-a confirmat boala, adică leucemie. Respectiv, am fost internați în spital și medicii de acolo ne-au recomandat un preparat care nu se găsește în Republica Moldova, doar peste hotarele țării, ceea ce nu ne permitem noi din veniturile noastre. În primele trei luni de tratament am luat pastile ce cu dificultate le-am găsit, am făcut rost de ele doar prin cunoștințele care se aflau peste hotare”, spune Elena Mihăilă, sora Cristinei.

Oamenii cu suflet mare care doresc să contribuie cu un ajutor în cazul Cristinei pot face donații pe pe următorul cont bancar:

MOLDOVA AGROINDBANK SA AGRNMD2X     
Garștea Cristina
IBAN MD  23AG000000022253103654
CP- 2002027057933


Sau pot telefona la numărul de telefon 022-406-865, între orele 10:00 – 12:00, emisiunea „Casa Radio”.

Implică-te, Donează, Aportul Tău Contează!
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam