Loading
ro ru en
Radio Moldova
Loading
13 Februarie 2018 | 12:14
Radio Moldova transmite, în direct, Liturghia la Întâmpinarea Domnului
La 15 februarie, de sărbătoarea Întâmpinării Domnului, Radio Moldova va transmite, în direct, de la Biserica „Întâmpinarea Domnului” din capitală, Sfânta Liturghie. Începând cu ora 09:00 ascultaţi Serviciul Divin oficiat în Biserica Universităţii de Stat din Moldova care-i poartă numele.
Rugăciunile și psalmii citiți de călugări vor armoniza cu frumoasele imnuri interpretate de vocile deosebite ale corului de la Biserica „Întâmpinării Domnului”.

Această sărbătoare, ce cade la 40 de zile de la Nașterea Domnului, se ținea la Ierusalim cel puțin de la începutul secolului al V-lea, „cu aceeași bucurie ca Paștele” (relatarea pelerinei Etheria). La Roma a fost introdusă în jurul anului 650.

Conținutul sărbătorii se referă la prezentarea pruncului Isus în Templu, după cum arată denumirea apuseană (de după 1960) a sărbătorii: „Prezentarea Domnului”. Denumirea răsăriteană de „Întâmpinarea Domnului” exprimă faptul că Mesia vine în Templul său și-l întâlnește pe Poporul lui Dumnezeu din Vechiul Testament, reprezentat de Simeon și Anna.

Semnificația sărbătorii este dată de Hristos ca lumină a neamurilor. Christos aduce lumina lui Dumnezeu într-o lume întunecată de păcat. Creștinii trebuie să ducă această lumină în lume, dat fiind că împărtășesc misiunea și viața lui Christos. El a împlinit acest lucru pentru noi, prin moartea sa, prin care a nimicit puterea răului. Christos a devenit asemenea nouă prin întrupare și, deoarece El însuși a fost ispitit, îi ajută pe toți cei care sunt ispitiți.

Să trăim bucuria duhovnicească a zilei ascultând Serviciul divin oficiat la Biserica Universității de Stat din Moldova.
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam