Loading
ro ru en
Radio Moldova
Loading
27 Iulie 2017 | 08:31
Schimbarea sistemului electoral, în discuţie la Radio Moldova
Astăzi, 27 iulie, începând cu ora 10:10, la Radio Moldova va fi difuzată o Ediţie specială. În cadrul acesteia se va discuta despre impactul proiectului de lege, votat acum o săptămână de către Parlament, ce vizeză modificarea sistemului electoral, prin introducerea votului mixt.
În studioul Radio Moldova sunt așteptați Vitalie Gămurari, purtător de cuvânt al Partidului Democrat (PDM); Inna Șupac, deputat al Partidului Comunist (PCRM) și  Pavel Postică, director de programe la Asociația Promo-Lex .

Invitații emisiunii vor discuta despre cum vor fi create circumscripţiile electorale, în special în regiunea transnisterană şi în străinătate, dar și de ce a fost necesară anume acum modifcarea modalităţii de alegere a Legislativului.

Amintim că, dezbaterile sunt organizate în parteneriat cu Asociația Promo-LEX, scopul este de a informa publicul radioascultător  asupra sistemelor electorale aplicate în democrațiile avansate, evidențiind specificul, avatajele și dezavantajele fiecărui tip de sistem electoral.

Fiți alături de Radio Moldova și on-line pe TRM.MD.
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam