Loading
ro ru en
Radio Moldova
Loading
01 Iunie 2017 | 12:57
Şcoala Agricolă din Cucuruzeni : Istorie şi actualitate
Şcoala Agricolă din Cucuruzeni, supranumită Sorbona Moldovei, nu mai e, dar vii sunt amintirile celor care au învătat aici, devenind peste ani agronomi, profesori, cercetători, academicieni. Radio Moldova vă invită, sâmbătă, 3 iunie, să audiaţi un nou Documentar radio la acest subiect.
În 2011, regretatul academician Simion Toma îi povestea Tatianei Fișer, autoarea documentarului, cum a ajuns să învețe la Cucuruzeni.

„Școala avea faimă bună, toată țărănimea din împrejurimi își trimitea odraslele să învețe agronomia la Cucuruzeni, pentru că de acolo ieșeau specialiști adevărați. Instituția avea profesori de elită, unii cu facultatea terminată la Iași, dar și o bază experimentală impunătoare: terenuri și tehnică agricolă, livezi, vii, moară, cramă, iazuri pentru irigație. Auzind despre toate acestea, mi-am zis în 1950, după absolvirea școlii din satul meu natal Mîrzaci, că trebuie să ajung la Tehnicumul Agricol din Cucuruzeni. Dorința de a învăța anume acolo era atât de mare, încât am parcurs dinstanța de 32 km pe jos”, își amintea Simion Toma.

Școala Agricolă din Cucuruzeni, a activat timp de 119 ani, fiind deschisă la 1 mai 1893.

Fii alături de Radio Moldova și on-line pe TRM.MD, 3 iunie, începând cu ora 09:40.
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam