Loading
ro ru en
Radio Moldova
Loading
05 Februarie 2018 | 13:12
Siguranţa în mediul on-line la „Spaţiul Public”
Copiii şi adolescenţii sunt printre cei mai mari consumatori de internet. În afara informaţiilor interesante şi a multitudinii de jocuri captivante pentru copii, internetul este plin şi de informaţii inadecvate şi de pericole, iar copiii pot fi expuşi intenţiilor rauvoitoare ale unor persoane. Despre acest subiect discutăm marţi, 6 februarie, într-o nouă ediţie a emisiunii „Spaţiul Public”, de la Radio Moldova.
Invitații moderatoarei Veronica Mungiu sunt Daniela Sîmboteanu, președinta Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC), Mariana Butnaru, managerul Platformei on-line 12 plus și Ion Coșuleanu, cercetator știintific.

Invitații emisiunii vor oferi sfaturi cu privire la modalităţile de protejare atunci când copiii/tinerii sunt on-line și anume ce pot face părinții pentru ca internetul să fie un loc sigur pentru copii, cum să-și păstreze controlul și cum să fie în siguranţă atunci când joacă onli-ne.

Totodată, vom afla despre principalele pericole la care sunt expuși copiii care stau mult pe internet, câte ore se recomandă să petrecem în fața calculatorului și care ar fi limita de utilizare a internetului.

În aceeași ediție aflăm mai multe despre portalul www.siguronline.md care este un serviciu creat și gestionat de Centrul Internațional ,,La Strada” misiunea căruia este de a ajuta copiii să navigheze în siguranță, protejați de oricare formă de violență onli-ne, în special de abuzul și exploatarea sexuală onli-ne.

Fiți alături de Radio Moldova și on-line pe TRM.MD pentru mai multe detalii.
 
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam