Loading
ro ru en
Radio Moldova
Loading
28 Martie 2017 | 10:00
Spectacolul radiofonic „Ştefan al treilea Voievod” - premiat de UNITEM
Uniunea Teatrală din Moldova (UNITEM) a premiat luni, 27 martie, personalităţile din lumea teatrului care s-au remarcat pe parcursul anului trecut. Evenimentul a avut loc la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din capitală.
Spectacolul „Ştefan al treilea Voievod”, montat la Radio Moldova în vara anului trecut, a fost răsplatit cu Premiul Senatului UNITEM. Regia artistică e semnată de către Olga Șveț, Maestru în Artă; adaptarea textului, Ludmila  Alexei.

În spectacol evoluează cei mai buni actori ai scenei naționale: regretatul Ion Ungureanu, Vladimir Zaiciuc și Nicolae Darie. Textul piesei  „Ștefan al treilea Voievod” este scris de Nicolae Rusu.

„Acest spectacol este unul semnificativ. Ion Ungureanu și-a jucat ultimul rol, care a fost unul, prolific”, a spus Olga Șveț.

Spectacolul reprezintă figura legendară a  Slavitului Domnitor – Ștefan cel Mare, oferind  prilej  tuturor ascultătorilor să perceapă  mai profund  istoria de acum 500 de ani. De asemenea, piesa ne readuce fragmente din istoria poporului, în partea necunoscută sau uitată a momentelor tragice prin care au trecut strămoșii, aparându-și cu sânge țara, pamântul, limba. Figura Marelui Voievod- politician abil, neînfricat, stăpânitor al celor mai bogate pamânturi, ne marchează profund și vom spune, o dată în plus, că suntem un Neam și o Țară cu radăcini și tradiții.

În cadrul Galei Premiilor UNITEM au fost decernate diplome şi premii pentru Cel mai bun spectacol dramatic; Cea mai bună lucrare regizorală; Cel mai bun rol feminin; Cel mai bun rol masculin; Cel mai bun spectacol pentru copii;  Cel mai bun spectacol în teatrul de păpuşi; Cea mai bună scenografie; Cele mai bune costume teatrale; Cel mai bun rol în teatrul de păpuşi; Cea mai bună creaţie teatrală la radio şi TV; Premiul pentru cel mai valoros debut.

Evenimentul s-a desfășurat de Ziua Mondială a Teatrului și a fost transmis, în direct, de Moldova 2.

 
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam