Loading
ro ru en
Radio Moldova
Loading
14 Septembrie 2018 | 13:38
Valeriu Jereghi, invitatul emisiunii „ Album duminical”
A regizat numeroase pelicule aflate în topul celor mai bune filme din ţara noastră. Printre cele care s-au bucurat de succes se numără filmele „În toamnă voi fi acasă”, „Cocostârcul”, „Iona” şi „Arrivederci”, care i-a adus autorului renume mondial. Vorbim despre regizorul Valeriu Jereghi, care este invitatul emisiunii „ Album duminical” de la Radio Moldova.
Regizorul Valeriu Jereghi va povesti despre părinții săi, copilăria petrecută la țară. Maestrul va destăinui visele copilului, care privea cu îndrazneală dincolo de orizont, își va aminti de primele întâlniri cu artiștii consacrați și primii pași făcuți în cinematografie.

În cadrul emisiunii va fi adus un omagiu renumitului actor Mihai Volontir, care a trecut în neființă acum trei ani. Rubrica „Scena și culise” vine cu materiale despre viața și activitatea maestrului. 

„Album duminical” vă aduce noi detalii despre poezia lui Grigore Vieru. Scriitorul Gheorghe Erizeanu, va vorbi despre placheta „Numele tau”, care acum o jumatate de veac a adus noi metamorfoze în poezia basarabeană.

La rubrica „Vocea Diasporei” îi vom auzi pe conaționalii noștri stabiliți în Canada. Vom afla prin ce activități diaspora promovează țara noastră. Jurnaliștii de la Radio Moldova vor dialoga cu Lilia Sturza, originară din Criuleni, stabilită timp de aproape zece ani în orașul Calgary, Canada.

Fiţi alături de Radio Moldova şi on-line pe TRM.MD duminică, 16 septembrie, începând cu ora 11:05.
 
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam