Loading
ro ru en
Radio Moldova
Loading
05 Iulie 2018 | 16:34
Victimele deportărilor staliniste, comemorate la Radio Moldova
Vineri, 6 iulie, se împlinesc 69 de ani de la cel mai mare val de deportări din Basarabia. În Republica Moldova, data de 6 iulie a fost declarată zi de doliu naţional. În acest context, Radio Moldova vă invită să ascultaţi o ediţie specială a emisiunii „Vineri seara în direct cu Cezara”, consacrată comemorării victimelor deportărilor staliniste.
Invitații emisiunii sunt Larisa Arseni, interpretă de muzică populară și romanțe, Maestru în Artă, profesoară de limba și literatura română și Ioan Paulencu, Artist al Poporului, solistul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

În cadrul emisiunii, invitații vor destăinui detalii din viața părinților lor, care au fost victime ale primului val de deportări din anul 1941.

Operațiunea de deportare a început în noaptea de 12 spre 13 iunie 1941. Cel de-al doilea val de deportări în masă a avut loc pe 6-7 iulie 1949, iar al treilea - 31 martie - 1 aprilie 1951. Nu se cunoaște cifra exactă a celor care au avut de suferit de pe urma acestui tip de represiune, istoricii estimând cifra de câteva sute de mii de persoane deportate.

Fii alături de Radio Moldova și on-line pe TRM.MD, mâine, 6 iulie, începând cu ora 19:05, pentru a afla mai multe detalii.
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam