Loading
ro ru en
Radio Moldova
Loading
04 Iunie 2018 | 16:49
„Zilele Muzicii Noi” - la Radio Moldova Muzical
Radio Moldova Muzical (RMM) invită radioascultătorii, în perioada 4-9 iunie, să audieze patru concerte de muzică clasică, difuzate în cadrul ediţiei a XXVII-a a Festivalului Internaţional „Zilele Muzicii Noi”, ce se desfăşoară la Chişinău.
Astfel, la 4 iunie, în cadrul proiectului multianual radioascultătorii vor audia muzică românească de pe ambele maluri ale Prutului, acompaniată de Orchestra Națională de Cameră, dirijor Vladimir Andrieș. În recital vor răsuna creații de Viorel Munteanu, Irina Odăgescu-Țuțuianu, Vlad Burlea, Ghenadie Ciobanu, solista Simona Nicoletta Jidveanu soprană din România și Capela Corală Moldova din cadrul Companiei „Teleradio-Moldova”.

Pe data de 5 iunie, în cadrul transmisiunii de la Sala cu Orgă, din capitală, puteți asculta un recital de pian cu Lidia Ciubuc. În program vor răsuna creații de Maurice Ravel, Serghei Prokofiev, Ghenadie Ciobanu, Ulpiu Vlad, Pierre Sancan, Lidia Ciubuc, George Enescu.

Pe 7 iunie, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” va avea loc concertul compozitorului Sorin Lerescu, România. În primă audiție vor fi prezentate 2 lucrări de amploare - Simfonia nr. 6 si Concertul nr. 1 pentru pian si orchestra. Vor evolua Orchestra Națională Simfonică a Companiei „Teleradio-Moldova”, dirijor Gheorghe Mustea, la pian – Lidia Ciubuc.

Pe 8 iunie curent, va fi difuzat, în direct la RMM concertul simfonic cu genericul Muzica românească de pe ambele maluri ale Prutului. În program vor fi prezentate lucrări de Tiberiu Olah, Vladimir Beleaev și Dumitru Capoianu. Vor evolua violonistul Gabriel Croitoru din România și Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, dirijor Mihail Agafița.

Transmisiunile live vor începe la ora 18:05, la RMM și pe TRM.MD.
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam