Loading
ro ru en
Radio Moldova
Loading
02 Martie 2017 | 08:00
Ziua Memoriei – la Radio Moldova
În Republica Moldova astăzi este marcată Ziua Memoriei. Este ziua de comemorare a celor căzuţi în conflictul armat din 1992 pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova. În acest an se împlinesc 25 de ani de la acţiunile de luptă de pe Nistru. În acest context, astăzi în republică vor fi organizate un şir de evenimente.
Începând cu ora 10:00, conducerea de vârf a ţării, veterani ai războiului de pe Nistru, dar şi oameni simpli, vor depune flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. Ulterior, va fi organizat un Marş al Memoriei. Radio Moldova va transmite, în direct, începând cu ora 11:00, Marșul Memoriei, ce va începe în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi se va încheia la Complexul Memorial „Eternitate”, unde va avea loc un miting. La Complexul Memorial „Eternitate” va fi organizată și o masă de pomenire cu „terci ostășesc”.

Totodată, pe parcursul zilei de astăzi, Radio Moldova va difuza o serie de reportaje, dar și emisiuni dedicate celor 25 de ani de la acţiunile de luptă de pe Nistru.

Conflictul armat de la Nistru a început la 2 martie 1992. Potrivit datelor oficiale, la conflictul armat din 1992 au participat circa 29 de mii de persoane, dintre care 287 au decedat. 
 
Fii alături de Radio Moldova și on-line pe TRM.MD.
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam