Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
19 Septembrie 2017 | 15:33
Din vremuri străvechi oţetul de mere era considerat drept un remediu excelent pentru a scădea febra, a urma o cură de slăbire sau chiar a tămădui bolile cauzate de inflamaţii. Licoarea este unul din cele mai apreciate remedii naturiste. Consumat corect, în dozele recomandate, oţetul de mere elimină toxinele, ajută la menţinerea unui ten tânăr.
24 Ianuarie 2014 | 17:02
Varza prelungeşte tinereţea
Una dintre cele mai cunoscute legume – varza, este şi un medicament natural extrem de bun. Conţinutul său de vitamine A, E, B1, B2, B3, B5, B9, mangan, cupru şi fier protejează organismul de anemie, ulcer şi celule cancerigene.
22 Ianuarie 2014 | 15:44
Ridichea neagră – medicament sigur în perioada rece
Deşi ignorată de mulţi, ridichea este un remediu excelent pentru o serie de boli, în special cele specifice iernii. Proprietăţile sale nutriţionale, dar şi medicale nu trebuie trecute cu vedere.
19 Ianuarie 2014 | 23:03
20 ianuarie - cea mai deprimantă zi din 2014
Cea de-a treia zi de luni a anului, care, în 2014, cade pe 20 ianuarie, este considerată a fi cea mai deprimantă zi. La această concluzie a ajuns un psiholog britanic care a creat o formulă matematică pentru a identifica cele mai dificile momente ale anului.
18 Ianuarie 2014 | 07:30
Cafeaua poate îmbunătăţi memoria
Cafeaua este un stimulator al memoriei vizuale, conform unui studiu realizat cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, Statele Unite.
17 Ianuarie 2014 | 11:12
Şofranul – cel mai scump condiment din lume
Pentru a strânge un kilogram de şofran sunt necesare aproximativ 150 de mii de flori, iar preţul acestuia este de aproximativ patru mii de euro.
16 Ianuarie 2014 | 13:35
Ceapa verde – un inamic al viruşilor gripali
Ceapa verde este folsită în alimentaţie de mii de ani. Pe lângă gustul ei deosebit, ceapa verde are şi efecte curative de excepţie.
08 Ianuarie 2014 | 15:05
Ce să mănânci după masa de Crăciun ca să nu te îngraşi
Crezi că este aproape imposibil să nu pui câteva kilograme în plus pe durata sărbătorilor de iarna? Greşit! Poţi să te bucuri de masa copioasă de Crăciun fără să te îngraşi, dacă ai grijă la alimentaţie în zilele de după.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam