Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
19 Septembrie 2017 | 15:33
Din vremuri străvechi oţetul de mere era considerat drept un remediu excelent pentru a scădea febra, a urma o cură de slăbire sau chiar a tămădui bolile cauzate de inflamaţii. Licoarea este unul din cele mai apreciate remedii naturiste. Consumat corect, în dozele recomandate, oţetul de mere elimină toxinele, ajută la menţinerea unui ten tânăr.
11 Septembrie 2014 | 19:27
Premieră medicală: A fost aprobat primul tratament cu celule stem pe oameni
Un pacient japonez cu o afecţiune severă a ochilor va deveni prima persoană din lume care va beneficia de tratament cu ajutorul celulelor stem pluripotente.
10 Septembrie 2014 | 16:58
Ciocolata şi ceaiul verde au efecte pozitive asupra vederii
O dietă bogată în surse de antioxidanţi, cum sunt ciocolata, vinul roşu şi ceaiul verde, are efecte pozitive asupra vederii persoanelor cu glaucom, încetinind evoluţia bolii, cel puţin pe termen scurt, potrivit unui studiu al cercetătorilor spanioli, informează dailymail.co.uk.
19 August 2014 | 16:57
Mutaţii genetice grave depistate la animalele care trăiesc lângă Fukushima
Radiaţiile emise în zona de lângă centrala atomică de la Fukushima în timpul accidentului nuclear din martie 2011 au un efect negativ puternic asupra formelor de viaţă din această zonă, informează Oxford Journals.
27 Iulie 2014 | 15:12
Studiu: Persoanele care lucrează în schimburi sunt predispuse să facă diabet de tip 2
Diabetul de tip 2 este mai frecvent la persoanele care lucrează în schimburi, susţine un studiu internaţional de mare amploare, preluat de BBC.
09 Iulie 2014 | 11:07
Consumul produselor fast food produce modificări nocive la nivelul ADN-ului
Deşi se ştie de mult că un consum ridicat de mâncăruri tip fast food, cu conţinut mare de grăsimi, zahăr şi sare, dăunează sistemului imunitar şi sănătăţii în general, un nou studiu scoate în evidenţă adevărata amploare a impactului negativ al unei alimentaţii nesănătoase. Aceasta afectează microbiomul intestinal şi produce modificări nocive la nivelul ADN-ului celular, modificări care sunt transmise şi urmaşilor, informează Medical News.
11 Iunie 2014 | 14:05
Nucşoara - cauza războiului condimentelor
Cândva una dintre cele mai scumpe condimente din lume, astăzi, nucşoara este accesibilă tuturor. Apreciat graţie aromei şi gustului delicat, se combină de minune cu bucătăria asiatică, devenind un condiment indispensabil şi în cea europeană. În orient nucşoare se adaugă în băuturile fierbinţi, iar grecii o folosesc la preparatele din carne.
05 Iunie 2014 | 13:27
Pomuşoare mici cu proprietăţi mari
Micuţele pomuşoare de agriş au o serie întreagă de proprietăţi medicinale, printre care se numără stimularea imunităţii, protejarea ficatului şi a vezicii biliare şi stimularea sistemului cardiovascular. Mai mult, agrişul detoxifică organismul, ajută la creşterea puterii de concentrare şi sporeşte fertilitatea feminină.
30 Mai 2014 | 12:32
„Un măr pe zi ţine doctorul departe”
Mărul este un aliment excelent pentru sănătate. Consumate de cinci ori pe săptămână, merele ajută la prevenirea bolilor de inimă, celor respiratorii şi reduc problemele intestinale. Datorită conţinutului de fosfor, calciu, fier, potasiu şi vitaminelor A şi C, mărul ajută la diminuarea secreţiei de insulină şi la scăderea colesterolului din organism. Datorită valorii sale nutritive de doar 50-80 de calorii şi a lipsei de grăsimi, mărul este ideal pentru a vă ţine în formă.
30 Mai 2014 | 11:05
Echipa „Bună dimineaţa” te îndeamnă să te leşi de fumat
Consumul de tutun este foarte răspândit în ţara noastră. Fumatul este considerat a fi unul dintre cele mai nocive obiceiuri pentru sănătate şi ocupa primul loc într-un clasament al deceselor anuale. Potrivit statisticilor, fumatul cauzează mai multe decese anuale decât drogurile ilegale, crimele şi accidentele de maşină, toate adunate.
29 Mai 2014 | 15:08
Nivelul de trai – indicator al tipului de cancer
Nivelul de trai al unei persoane este un indicator al tipurilor de cancer de care e cel mai probabil să sufere, au descoperit oamenii de ştiinţă. Persoanele înstărite au un risc mai mare de a suferi de cancer al pielii, cancer al tiroidei şi al testiculelor, în vreme ce oamenii săraci e mai probabil să dezvolte cancer de laringe, de col uterin, de ficat şi de penis.
27 Mai 2014 | 13:00
Fructul toamnei te poate ajuta să ai o sănătate mai bună
Gutuia, supranumit şi fructul cu 100 de proprietăţi, poate fi utilizat ca medicament naturist în cazul afecţiunilor ale ficatului, sistemului digestiv, precum şi în calitate de remediu în lupta cu infecţiile.
26 Mai 2014 | 16:07
Sfatul psihologului: Află când trebuie să meargă copiii la şcoală
Cum pot determina părinţii cu copii de vârsta preşcolară când micuţii lor sunt pregătiţi pentru şcoala primară? Psihologul Svetlana Gorea recomandă o analiză a comportamentului copilului înainte de a lua acest tip de decizii.
26 Mai 2014 | 13:46
Peştele - un produs indispensabil în dieta fiecăruia
Datorită conţinutlui ridicat de grăsimi Omega 3, seleniu, vitamina D, dar şi a conţinutului ridicat de proteine şi scăzut de grăsimi saturate, consumul de peştele este recomandat de către specialişti. Medicii nutriţionişti recomandă consumul a 60-90 de grame de peşte cel puţin o dată pe săptămână.
21 Mai 2014 | 16:46
Limeta - fructul cu gust şi culoare inconfundabilă
Limeta sau cum i se mai spune în popor – lime-ul - este fructul care are gust, aromă şi culoare inconfundabilă. Fructul se cultivă în Asia şi face parte din familia citricelor.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam