Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
19 Aprilie 2018 | 10:15
Ţelina este consumată pe toată planeta şi este folosită în toate bucătăriile lumii. Urâtă pe dinafară, ţelina este o minunăţie pe interior. Dacă în estul Europei este folosită doar ocazional, în supe, ciorbe şi salate, în Anglia şi Franţa ţelina este o răsfăţată, fiind considerată o legumă preţioasă cu un imens potenţial gastronomic.
22 Iulie 2016 | 17:08
Află despre beneficiile zmeurii în cadrul Campaniei „Fructele şi legumele de acasă”
Zmeura este numită medicamentul vieţii şi tinereţii veşnice, iar pentru a beneficia din plin de nutrienţii şi vitaminele ce se conţin în acest fruct, nutriţioniştii recomandă, în această perioadă, consumul zilnic a minim 120 de grame de zmeură sub forma ei naturală şi fără adaos de zahăr.
22 Iulie 2016 | 17:05
Află despre beneficiile pătrunjelului şi mărarului în cadrul Campaniei „Fructele şi legumele de acasă”
În cadrul Campaniei „Fructele şi legumele de acasă”, echipa Moldova 1 prezintă beneficiile care le au asupra sănătăţii verdeţurile, şi anume pătrunjelul şi mărarul.
22 Iulie 2016 | 17:03
Află despre beneficiile coacăzei în cadrul Campaniei „Fructele şi legumele de acasă”
Parfumată şi plină de vitamine, coacăza, care este numită şi elixirul tinereţii, este un excelent depurativ, vitaminizant şi imunostimulatoar. O cană de coacăză neagră consumată zilnic conţine 46 de miligrame de vitamina C, iar acest aport întăreşte imunitatea organismului.
22 Iulie 2016 | 17:01
Află despre beneficiile cireşelor în cadrul Campaniei „Fructele şi legumele de acasă”
Cireşul este unul dintre cei mai răspândiţi pomi fructiferi pe glob. Considerate şi alimentele creierului, cireşele, care conţin până la 80% apă, ajutând astfel organismul împotriva deshidratării, alungă oboseala şi dau energie.
22 Iulie 2016 | 16:54
Află despre beneficiile cepei verzi în cadrul Campaniei „Fructele şi legumele de acasă”
Verdeţurile sunt numite şi izvorul nesecat al sănătăţii. Sunt uşor de găsit şi au preţuri accesibile. Ceapa verde este eficientă împotriva răcelii, a durerilor de cap, a indigestiei, dar şi împotriva insomniei. Este planta care are efecte diuretice, depurative şi se recomandă a fi consumată zilnic.
14 Iulie 2016 | 17:49
Mai mult de jumătate din moldoveni au o greutate mai mare decât media recomandată
Mai mult de jumătate din populaţia adultă a Republicii Moldova este supraponderală, iar 75 la sută consumă cu regularitate alcool. Sunt datele de care au ţinut cont specialiştii la elaborarea Programului naţional de promovare a sănătăţii pentru anii 2016-2020. Astfel, în următorii ani vor fi organizate un şir de acţiuni şi campanii de informare, iar o atenţie sporită va fi acordată minorilor, relatează Mesager.
11 Iulie 2016 | 16:41
Ziua Ciocolatei – marcată în întreaga lume
Din anul 1995, în Franţa, s-a decis ca în ziua 11 iulie să fie marcată Ziua Ciocolatei. Pe acest subiect, echipa emisiunii „Bună Dimineaţa” a realizat un scurt reportaj despre beneficiile acestui produs de desert.
04 Iulie 2016 | 16:40
Măsuri de precauţie împotriva razelor solare
Expunerea la soare este benefică atâta timp cât respectăm şi ţinem cont de anumite măsuri de precauţie. Invitata emisiunii „Bună Dimineaţa”, Virgilia Prisăcaru, medic dermatolog-cosmetolog ne oferă câteva sfaturi utile pentru a ne proteja de soare şi a beneficia de un bronz sănătos şi frumos.
01 Iulie 2016 | 17:28
Cum se tratează sau se previne hipertensiunea arterială
Dureri constante de cap, dificultăţi de respiraţie şi sângerări nazale sunt semnele care indică afecţiuni ale tensiunii arteriale. Echipa emisiunii “Bună Dimineaţa” de la Moldova 1 au realizat un reportaj la acest subiect şi ne oferă câteva recomandări pentru prevenirea şi tratarea acestei afecţiuni.
22 Iunie 2016 | 17:00
Fii activ cu „SonRise”
În perioada 22-25 iunie, între orele 17:00 - 21:00, pe terenurile sportive ale liceelor „Ion Creangă” şi „George Călinescu” din capitală se va desfăşura evenimentul sportiv cu caracter social „SonRise”, ajuns anul acesta la cea de-a X-a ediţie.
10 Mai 2016 | 17:27
Sălile de sport, aglomerate după sărbători
Pentru a scăpa de kilogramele în plus, mulţi s-au retras în sălile de forţă, unde încearcă să revină la formele iniţiale. Prima zi lucrătoare de după vacanţa de Paşti a coincis cu Ziua Europeană a Mişcării, iar unii moldoveni au marcat-o prin sport, relatează Moldova 1.
18 Ianuarie 2016 | 16:00
„Blue Monday” – cea mai deprimantă zi a anului
Astăzi este cea mai deprimantă zi din an. „Blue Monday” este numele dat dat zilei de luni din a treia săptămână a lunii ianuarie considerată cea mai deprimantă zi a anului. Conceptul a apărut pentru prima dată în 2005 în cadrul unei campanii publicitare, relatează Radio Moldova Actualităţi.
27 Octombrie 2015 | 17:17
Raport: Carnea procesată poate provoca apariţia cancerului
Consumul de carne procesată poate provoca apariţia unor forme de cancer ale sistemului digestiv, în timp ce consumul de carne roşie este o cauză probabilă a îmbolnăvirilor oncologice, conform unui nou raport dat publicităţii luni de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Reuters.
25 Septembrie 2015 | 22:00
Un japonez a depăşit recordul de viteză la 105 ani
Un bărbat în vârstă de 105 ani a depăşit recordul de viteză la alergare la categoria sa de vârstă. Hidekichi Miyazaki a străbătut distanţă de 100 de metri în doar 42,22 de secunde. Performanţa bătrânului, care cu o zi înainte de competiţie îşi sărbătorise ziua de naştere, a fost consemnată în Cartea Recordurilor.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam