Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
04 Aprilie 2014 | 12:31
A 3-a cea mai consumată cereală din lume are beneficii mari pentru sănătate
După orez şi grâu, porumbul este cea mai consumată cereală din lume, şi pe bună dreptate: consumul de porumb fiert protejează inima, rinichii, ficatul şi sistemul nervos.
Conținutul de vitamine B1, B5, C, E, fibre, fosfor și magneziu, conferă vitalitate pe termen lung, ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire, reduce riscul de cancer de colon, artrita și crește rezervele de hemogloină din organism. Află mai multe despre proprietățile porumbului din materialul pregătit de către echipa „Bună dimineața”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam