Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
10 Mai 2015 | 17:00
Află de câte ore de somn au nevoie moldovenii
Somnul este esenţial pentru sănătatea organismului, iar cele mai recente descoperiri arată că orele de somn de care avem nevoie fiecare diferă în funcţie de vârstă şi sex. Oamenii au păreri împărţite la câte ore pe noapte ar trebui să doarmă, unii consideră că ar trebui să dormim cât mai mult, ajungând chiar şi la 12 ore de somn. Alţii însă sunt nevoiţi să-şi îndeplinească somnul în doar 3-4 ore.
Specialiștii spun că fiecare noapte nedormită are efecte negative, pe de altă parte, medicii susțin că fiece persoană are bioritmul său și nu toată lumea trebuie să doarmă opt ore pentru a se simți odihnit.

Echipa emisiunii „Bună dimineața de week-end” de la Moldova 1 a realizat un subiect la această temă, în care au încercat să afle despre câte ore de somn au nevoie moldovenii pentru a se simți fericiți.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam