Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
17 August 2016 | 18:11
Află despre beneficiile afinelor în cadrul Campaniei „Fructele şi legumele de acasă”
Afinele, numite şi fructele medicament, sunt pomuşoarele ce conţin o cantitate mare de antioxidanţi. Sunt bune nu doar în tratarea multor boli, dar, mai ales, în prevenirea acestora.
În cadrul Campaniei „Fructele şi legumele de acasă” echipa Moldova 1 prezintă beneficiile care le are asupra sănătății afinele.
Bogate în vitamina A și C, zinc, seleniu, cupru, afinele ajută la îmbunătățirea vederii și la întărirea imunității. Contribuie la diminuarea grăsimii abdomenului, scade riscul apariției bolilor cardiovasculare și a sindromului metabolic.

De asemenea, afinele conțin nutrienții necesari și anumiți compuși care, în combinație cu antocianina și alți antioxidanți precum vitamina C, pot duce la prevenirea sau vindecarea cancerului.

Consumul de afine tratează boli precum miopia, iar persoanelor care stau prea mult în fața calculatorului li se recomandă să introducă în alimentația lor afinele.

În ameliorarea constipației și a digestiei se recomandă a fi consumate dimineața sau cu o oră înainte de masă.

Mai multe detalii aflați AICI.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam