Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
22 Iulie 2016 | 17:01
Află despre beneficiile cireşelor în cadrul Campaniei „Fructele şi legumele de acasă”
Cireşul este unul dintre cei mai răspândiţi pomi fructiferi pe glob. Considerate şi alimentele creierului, cireşele, care conţin până la 80% apă, ajutând astfel organismul împotriva deshidratării, alungă oboseala şi dau energie.
În cadrul Campaniei „Fructele şi legumele de acasă”, echipa Moldova 1 prezintă multiplele beneficii ale boabelor roșii. În funcție de soiul lor, cireșele au efecte terapeutice destul de diferite. De exemplu, cireșele galbene sau de o culoare mai deschisă au un efect diuretic mai puternic, favorizează mobilizarea și eliminarea toxinelor din organism, fiind de ajutor și la stimularea digestiei.

Cireșele de un roșu închis sau cele negre au efecte antioxidante foarte puternice și sunt benefice în prevenirea bolilor degenerative a afecțiunilor cardiace și a celor vasculare contra anumitor forme de cancer.

Mai multe detalii despre beneficiile cireșelor aflați AICI.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam