Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
22 Iulie 2016 | 17:05
Află despre beneficiile pătrunjelului şi mărarului în cadrul Campaniei „Fructele şi legumele de acasă”
În cadrul Campaniei „Fructele şi legumele de acasă”, echipa Moldova 1 prezintă beneficiile care le au asupra sănătăţii verdeţurile, şi anume pătrunjelul şi mărarul.
Pătrunjelul este o plantă cu un complex foarte puternic de vitamine, provitamine, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, aminoacizi și clorofilă. Este mai bogat în vitamina C decât o portocală. Consumul pătrunjelului însă, nu trebuie să depășească doza zilnică de 40 de grame.

Conține proprietăți antialergenice și antiinflamatorii, care ajută organismul să lupte împotriva alergiilor la care suntem expuși să le avem în perioada verii, mai ales. Vitamina B 12 care o conține pătrunjelul este foarte importantă pentru sarcină, pentru fertilitate, potență sau pentru prevenirea unor boli degenerative.

Mărarul este una dintre plantele recomandate pentru slăbit, deoarece are calitatea de a aplatiza abdomenul. Proprietățile sale diuretice împiedică retenția de lichide din organism și acționează asupra depunerilor în zonele celulitice. Bogat în fibre alimentare, în vitamina A, E, C, acesta ajută tractul intestinal să funcționeze la o capacitate maximă.

Mărarul, de asemenea, este un puternic tonic fizic și psihic, combate depresia și readuce bucuria de a trăi.

Mai multe detalii despre mărar și pătrunjel aflați AICI.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam