Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
09 August 2016 | 10:10
Află despre beneficiile pepenelui galben în cadrul Campaniei „Fructele şi legumele de acasă”
Pepenele galben numit şi fructul regal este savuros, delicios şi poate înlocui cu uşurinţă orice desert. Prezintă numeroase beneficii pentru sănătate care izvorăsc din multiplele substanţe nutritive pe care le conţine.
Echipa Moldova 1 îți prezintă în cadrul Campaniei „Fructele şi legumele de acasă beneficiile pe care le are asupra sănătății pepenele galben. Acest fruct furnizează organismului multă energie, ajută metabolismul să funcționeze mai ușor, ne hidratează pentru că conține o cantitate mare de apă sănătoasă și îmbogățită cu vitamine. Luptă împotriva diabetului, este un bun detoxifiant și ajută la tratarea constipației, iar în tratatera anemiei și anorexiei este utilizat ca supliment nutritiv.

Consumul de pepene galben ajută, de asemenea, la menținerea sănătății cardiovasculare. Este bogat în carotenoizi care ajută la diminuarea apariției afecțiunilor cardiovasculare și a unor tipuri de cancer. Este o sursă excelentă de acid folic și ajută la protejarea funcției vizuale.

Nu se recomandă combinarea pepenelui cu alte fructe sau salate pentru că se asimilează mai ușor separat și astfel organismul benefiziază de maximul de nutrienți și vitamine pe care le conține acest fruct.

Mai multe detalii aflați AICI.

Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam