Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
09 August 2018 | 16:15
Ambrozia – periculoasă pentru sănătatea oamenilor
Sezonul ambroziei e în plină desfăşurare. Această plantă, care creşte pe marginea drumului, pe terenurile lăsate pârloagă, prin parcuri, în grădini sau printre culturile de cereale este extrem de periculoasă pentru oameni, atenţionează specialiştii. În perioada august-septembrie polenul acestei plante, purtat de vânt, provoacă polinoze şi este unul dintre factorii agravanţi ai astmului bronşic.
În acest context, Direcția generală locativ-comunală și amenajare face apel către gestionarii blocurilor locative municipale să curețe ambrozia de pe teritoriile pe care le au în gestiune.

O singură plantă matură de ambrozie poate elibera până la opt miliarde de grăunțe de polen și până la 30 de mii de semințe, care își păstrează calitățile germinative timp de 40 de ani.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam