Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
29 Iulie 2016 | 14:24
Asigurare medicală pentru cei care se odihnesc peste hotarele ţării
Pentru că este perioada concediilor şi foarte mulţi cetăţeni pleacă la odihnă peste hotarele ţării, este important să ne asigurăm şi din punct de vedere medical. Detalii despre acest subiect a oferit juristul Sergiu Costin, în cadrul matinalului „Bună Dimineaţa”.
Este vorba despre o asigurare medicală care este facultativă și care se încheie benevol de o anumită persoană care pleacă peste hotare, cu una dintre companiile de asigurări din Republica Moldova. Prețul unei astfel de asigurări pentru o perioadă de 10 zile de odihnă este de aproximativ 5-6 euro, în funcție de țară și scopul călătoriei.

Încheierea unui asemenea contract de asigurare a sănătății cu acțiuni peste hotarele țării este necesară pentru evitarea oricărui risc de ordin medical și pentru a preveni apariția dificultăților în acoperirea cheltuielilor, în cazul primirii unei asistențe medicale din afara țării noastre.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam