Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
02 Septembrie 2016 | 19:46
ATENŢIE Bolile cronice de rinichi sunt uşor confundate şi depistate prea târziu!
Ştiaţi că o persoană îşi poate pierde până la 90% din funcţia renală înainte ca primele simptome să apară. De cele mai multe ori este asimptomatică şi depistată în stadii avansate. Adesea bolile cronice de rinichi ajung să fie depistate prea târziu sau confundate cu alte probleme de sănătate.
Echipa emisiunii „Bună Dimineaţa” a cercetat această problemă şi vă prezintă câteva soluţii de prevenire a acestor probleme. Urmăriţi reportajul video ataşat şi aveţi grijă de sănătatea dvs. 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam