Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
06 Februarie 2018 | 16:02
Beneficiile consumului de sfeclă roşie
Sfecla roşie este cel mai puternic purificator al sângelui. Este alimentul care are cea mai mare forţă în lupta cu tumorile, fiind un adevărat ajutor pentru organismul uman. Care sunt beneficiile consumului zilnic de sfeclă roşie aflăm din reportajul emisiunii ‚‚Bună dimineaţa’’.
Sfecla roşie are proprietăţi vindecătoare în bolile de sânge. Doza zilnica de sfeclă roşie crudă este de 100-150 g. De asemenea cel mai puternic dintre toate sucurile de legume, este sucul din sfeclă roşie, care are mai multe proprietăţi cum ar fi: curăţă sângele, blochează dezvoltarea tumorilor, detoxifică ficatul.

Consumul de sfeclă roşie îmbunătăţeşte cantitatea de efort fizic, creşte capacitatea sângelui de a transporta oxigenul, scade tensiunea arterială, răreşte ritmul cardiac.Salatele din sfeclă roşie sunt adevărate surse de vitamina B9.

Nu vă speriaţi de anumite semne ce precedă consumul de sfeclă roşie. La 15 % dintre persoane urina capătă o culoare roşie, însă nu arată vreo afecţiune. Consumul excesiv de suc de sfeclă roşie (peste 400 ml) poate determina o paralizie temporară a corzilor vocale sau stări de greaţă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam