Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
18 Ianuarie 2016 | 16:00
„Blue Monday” – cea mai deprimantă zi a anului
Astăzi este cea mai deprimantă zi din an. „Blue Monday” este numele dat dat zilei de luni din a treia săptămână a lunii ianuarie considerată cea mai deprimantă zi a anului. Conceptul a apărut pentru prima dată în 2005 în cadrul unei campanii publicitare, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Un psiholog britanic a ajuns la concluzia că cea de-a treia zi de luni din an este cea în care oamenii se întristează gândindu-se la datorii și la faptul că au cheltuit prea mult de sărbători, sunt apăsați de vremea neprietenoasă și de revelația că mai au de așteptat extrem de mult până la venirea verii.

Cei de la The Telegraph au alcătuit o listă a lucrurilor pe care le puteţi face pentru a minimiza efectul deprimant al zilei de azi. Folosiţi lumina naturală, pentru că această stabilizează serotonina din organism şi activează endorfina, ambele subtanţe fiind de fapt hormoni ce induc o stare de bine. Faceţi mişcare. Exerciţiile fizice activează endorfinele, iar acestea induc o stare de linişte. Zâmbiţi! Si Fiţi altruişti – mai multe studii recente au evidenţiat legătura dintre comportamentul altruist şi starea de bine a subiecţilor.
Postat de: Svetlana Cojocaru
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam