Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
23 Martie 2017 | 12:35
Care este rolul femeii în căminul familial?
Femeia este considerată o forţă motrice, pe care se ţine totul. Eforturile ei sunt colosale, deşi nu totdeauna remarcate. Psihologul Rodica Rudei a vorbit în studioul emisiunii „Bună dimineaţa” despre acest rol al femeii în familie şi despre unele greşeli pe care le fac majoritatea cuplurilor în relaţie.
„Femeia face, aparent, nimic, dar atâta roadă în urma ei se vede. În primul rând, până apar copiii, ea urmează să clădească, alături de el, acea relație. Cimentul pentru clădirea acestor cărămizi relaționale se formează din dragostea ei”, a spus psihologul.

Practic, o relație se ține pe acțiunile și dragostea femeii. Ea trebuie să știe cum să aplaneze conflictele și cum să mențină acea căldură a căminului familial. Desigur, alături de ea trebuie să fie și un partener destoinic, care s-o ajute și s-o încurajeze.

„Comunicarea nu este soluția, comunicarea este mijlocul care ne ajută să facem podulețe, nu ziduri. Depinde de noi ce alegem”, a zis Rodica Rudei, menționând că cheia bunelor relații în familie este comunicarea.
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam