Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
11 Iunie 2015 | 17:08
Câţiva paşi de urmat pentru un somn bun pe timp de vară
E vară, e vreme frumoasă, însă uităm să ne facem un regim bine structurat pe care să-l urmăm şi respectăm.
Ca să nu ne simțim obosiți toată vara, trebuie să dormim suficient. Este recomandat să dormim nu mai puțin de șase ore. După unele studii, privarea de somn este foarte nocivă și poate provoca hipertensiune sau boli cardiovasculare.

Pentru un somn bun trebuie respectate mai multe reguli. Despre ce anume este vorba, aflați de la Victor Vovc, doctor habilitat în științe medicale, șef
Centru de somnologie și din subiectul realizat de echipa emisiunii „Bună dimineața!” de la Moldova 1.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam