Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
24 Ianuarie 2018 | 10:10
Cele mai simple trucuri ca să ai un păr strălucitor şi sănătos
Cine îşi doreşte un păr care radiază de strălucire? Cu siguranţă că toţi! Află că lucrurile pe care le faci zi de zi influenţează mai mult sănătatea părului tău decât o schimbare radicală de moment. Urmează aceşti cinci paşi simpli în cadrul emisiunii „Bună Dimineaţa” de la postul public de televiziune, Moldova 1, şi cu siguranţă te vei bucura de un păr mai lucios, mai mătăsos şi, cu siguranţă, mai sănătos.
Un păr care radiază de strălucire începe cu un scalp sănătos. În esență, scalpul se află la baza unei podoabe capilare impecabile și trebuie tratat cu cea mai mare atenție posibilă.

Știai că scalpul are cea mai mare capacitate de absorbție dintre toate zonele pielii? Tocmai de asta este foarte important să folosești produse de îngrijire cu formule puternice hidratante. Există și șampoane pentru scalp sensibil, care revitalizează pielea, au efect antiinflamator și, evident, curăță și părul. Folosește produsele de îngrijire potrivite pentru tipul tău de păr.

Când te speli pe cap, udă părul și masează scalpul pentru câteva minute înainte de a aplica șamponul. Urmează această rutină și vei vedea cum părul tău se transformă ușor. Șamponul este destinat și curățării scalpului, nu doar părului. Așa că folosește-l pentru a masa întâi pielea capului, apoi și părul.

Alimentația este esențială pentru o podoabă capilară de invidiat. Un scalp care poate părea excesiv de uleios, uscat sau iritat, este de cele mai multe ori rezultatul unei deficiențe de Omega 3. Consumă mai mult avocado, unt de cocos, ouă, uleiuri vegetale, nuci și pește gras precum somonul. Folosește o mască de păr puternic hidratantă și regenerantă.

Masca de păr nu ar trebui să lipsească din rutina ta de îngrijire, mai ales dacă ai părul tratat chimic. Un astfel de produs oferă un plus de hidratare, protecție și strălucirea mult dorită. Masca de păr nu ar trebui să înlocuiască balsamul de păr și nici nu ar trebui folosită după fiecare spălare. Este un produs care conferă părului hidratarea de care are nevoie în această perioadă.

Dacă ai firul de păr fin, este recomandat să îți speli părul și înainte de culcare. Prinde-ți părul într-un coc lejer, iar dimineața părul tău va avea mai multă textură. Ai grijă de sănătatea ta!
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam