Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
05 Iunie 2018 | 20:23
Cercetătorii americani au descoperit o nouă metodă de a trata cancerul mamar
Cercetătorii americani au descoperit o nouă metodă de a trata cancerul de sân. O pacientă diagnosticată cu ultimul stadiu al bolii s-a vindecat după ce medicii i-au folosit propriile celule ale sistemului imunitar pentru a distruge tumorile.
La 49 de ani, americanca Judy Perkins primea de la medici vestea că mai are doar trei luni de trăit.

„Eram deja conştientă că voi muri, dar  eram recunoscătoare pentru viaţă”, a declarat pacienta Judy Perkins.

Judy, suferea de cancer la sân în stadiul terminal, şi mai avea o tumoare de mărimea unei mingii de tenis în ficat. Femeia a făcut chimioterapie nu mai puţin de șapte ori, dar fără succes. Până când  a primit oferta unui tratament experimental al medicilor de la Institutul Naţional de Cancer din Statele Unite.
„Am extras celulele albe din sânge și le-am  ales pe cele capabile să atace cancerul. Ulterior, acestea au fost  crescute în cantități uriașe în laborator”, a declarat medicul Steven Rosemberg.

Doctorii au tratat-o pe Perkins injectându-i în corp 80 de miliarde de celulele ale sistemului imunitar alese cu grijă şi a primit medicamentul pembrolizumab, care  ajută sistemul imunitar să atace cancerul.

Testele realizate după 42 de săptămâni au arătat că Perkins nu mai avea deloc cancer. Și nici acum, la doi ani de la vindecare, cancerul nu s-a întors. Acum, Judy,   se bucură de viață, călătorind și practicând sporturi extreme. Deocamdată tratamentul este doar experimental şi sunt necesare mai multe teste înainte de a fi aplicat la scară largă.
 

Postat de: Mihaela Bucătari
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam