Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
13 Noiembrie 2017 | 09:13
Cetăţenii, mai informaţi privind utilizarea antibioticelor
În perioada 13-19 noiembrie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii desfăşoară Săptămâna Mondială de Conştientizare a Rezistenţei la Antibiotice, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Genericul evenimentului din acest an este „Înainte de a lua antibiotice, consultați un profesionist calificat în domeniul sănătății”.

Scopul principal este de a informa populația despre folosirea rațională a antibioticelor, pentru  a combate fenomenul de răspândire a rezistenței la antibiotice. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam