Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
16 Februarie 2018 | 16:20
Cinci reţete pentru a avea un păr sănătos
Îţi doreşti un păr bogat, cu volum, care să emane sănătate? Echipa emisiunii „Bună dimineaţa” îţi dezvăluie paşii pe care trebuie să îi urmezi, dacă vrei să îţi cureţi în profunzime podoaba capilară şi să îi redai frumuseţea.
Iată 5 reţete pentru detoxifierea părului, care pot fi preparate cu ușurință și în condiții casnice:

Şamponul ce curăţă în profunzime este o soluţie profesională. O persoană cu părul agresat de diferiţi factori trebuie să urmeze un tratament ce include şamponul, care are rolul de a curăţa în profunzime. Ulterior, se aplică un neutralizant care închide cuticula şi lasă părul gol pe dinăuntru, fără metale grele sau substanţe chimice. Abia după acest procedeu părul se poate trata şi poate răspunde tratamentelor ulterioare.

Şamponul cu sare de mare poate fi preparat în condiții casnice. Detox-ul părului poate fi făcut, amestecând două linguriţe de sare de mare cu şampon hidratant. Se amestecă conţinutul până când sarea de mare se dizolvă, iar ulterior se aplică pe părul curăţat în prealabil. Se clătește cu apă rece. Veţi scăpa astfel de toate impurităţile şi celulele moarte. Puteţi folosi acest tratament o dată pe lună.

Şamponul cu miere se prepară prin amestecarea unei linguriţe de miere cu trei linguriţe de apă filtrată, iar pasta obţinută se aplică pe păr. Se masează scalpul apoi se clătește cu apă caldă. Şamponul cu miere reprezintă o cură pentru păr şi poate fi folosită chiar şi câteva săptămâni. În toată această perioadă, părul va elimina substanţele chimice ale şampoanelor obişnuite, iar mierea îl va face moale şi hidratat.

Detox-ul cu oţet de mere poate fi făcut o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni. Se amestecă un sfert de cană de oţet de mere cu două căni de apă, iar mixtura se toarnă pe păr , asta după ce a fost spălat. Oţetul de mere curăţă părul în profunzime şi elimină substanţele chimice.

Detox cu bicarbonat de sodiu face minuni şi în cazul unui păr afectat de substanţele chimice. Se amestecă o jumătate de linguriţă de bicarbonat cu trei căni de apă. Se udă părul şi se aplică soluţia, masând părul în profunzime. Apa cu bicarbonat înlătură uleiurile, substanţele chimice, mătreaţa, lasă scalpul şi părul curat. Acest procedeu poate fi folosit o dată la două săptămâni.

Procedura de detoxifiere a părului este recomandată persoanelor active, care fac mult sport, merg la piscină sau celor care folosesc tot felul de chimicale sau substanţe.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam