Loading
ro ru en




Sănătate
Loading
01 Februarie 2018 | 15:31
Consumul de ghimbir – un pas spre sănătate!
Ghimbirul este considerat un aliat remarcabil pentru sănătate, care poate trata multe afecţiuni şi oferi rapid beneficii pentru sistemul digestiv. Acesta este apreciat pentru acţiunile sale stimulente, tonice şi energizante. Cum se foloseşte ghimbirul în alimentaţie pentru a obţine efecte terapeutice, aflăm în detalii din rubrica „Sfaturi utile” a emisiunii matinale „Bună dimineaţa”.
S-a constat că utilizarea acestei plante în alimentație ajută la: eliminarea toxinelor din organism; arderea grăsimilor în cure de slăbire; readucerea tonusului, energiei și optimismului; calmarea durerilor abdominale; creșterea imunității; stimularea atracției fizice, a memoriei și înlăturarea durerilor de cap.

Iată câteva rețete:
Un bun remediu în răceli este ceaiul de ghimbir, care poate fi preparat în felul următor: se iau 2-4 cm rădăcină, se taie în felii subțiri și se toarnă apă fierbinte, după care se amestecă cu ceai din fructe de pădure. Se consumă înainte de culcare pentru a acționa în timpul somnului.

Pentru creșterea imunității organismului, se iau 8-10 cm de rădăcină, se curăță, se taie mărunt și se pisează, se pune totul într-un vas, unde se toarnă și 150 g miere. Conținutul obținut se păstrează 4 zile la frigider, iar la expirarea termenului se consumă zilnic – câte o linguriță dimineața.

Ca antiastmatic se folosește sucul de ghimbir combinat cu sucul de morcov, în părți egale. Se administrează câte 2 lingurițe înainte de fiecare masă.
În caz de greață sau vomă se ține o bucățică de rădăcină de ghimbir sub limbă, care ajută la dispariția acestor senzații.

În caz de sughiț rebel, puțin suc din această plantă poate fi util.

0,5 g praf de rădăcină de ghimbir, administrat de 3 ori pe zi înainte de masă înlătură durerile de cap și tratează bronșita.

Indiferent de cum este preparat, fie în feluri de mâncare condimentate, în băuturi naturale ori sub formă de ceai, ghimbirul surprinde şi alimentează organismul, prin gustul său deosebit şi efectele benefice pentru sănătate.
Postat de: Reporter Stagiar
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam