Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
02 August 2017 | 16:08
Cum consumăm corect migdalele
Migdalele au foarte multe proprietăţi benefice pentru sănătate şi frumuseţe. Deşi sunt nuci, nu conţin carbohidraţi, astfel că nu au niciun pericol asupra siluetei. Mai mult decât atât – pot ajuta la slăbire, dacă sunt consumate cu măsură. Migdalele trebuie consumate în stare crudă, astfel îşi păstrează toţi nutrienţii, enzimele şi vitaminele. Mai jos vezi care sunt cele mai importante beneficii aduse de migdale.
Migdalele contribuie la îmbunătățirea aspectului pielii, a părului și a unghiilor datorită conținutului ridicat de vitamina E, însă conțin și o mare cantitate de calciu, pentru întărirea oaselor.

Deși sunt mici, au un conținut mare de fibre și proteine. Un sfert de pahar de migdale are 7.62 grame de proteine.

Consumând 10 migdale pe zi avem echivalentul unei farfurii de spanac, deoarece migdalele sunt o sursă importantă de fier, care ajută la producţia si creşterea numărului de celule roşii din sânge.

Pot fi consumate între mese, în special de către cei care urmează un regim alimentar, datorită conținutului optim de calorii. Totodată, consumul regulat de migdale ajută la prevenirea anemiei.

Dacă veți consuma zilnic, pe stomacul gol șapte-zece migdale, veți observa o îmbunătățire a memoriei.

Pentru alte efecte benefice asupra organismului, puteți folosi și uleiul de migdale la întreținerea părului  și a pielii. Frunzele de migdal sunt utilizate, la fel, în scopuri medicinale. Ceaiul din frunze de migdale ajută mult la relaxare și calmare, având proprietăți sedative. 
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam