Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
07 Mai 2018 | 15:44
Cum este corect să te coafezi pentru a-ţi menţine sănătatea părului
Părul bogat şi frumos aranjat este un detaliu determinant în aspectul unei femei. Cine dintre ele nu visează să obţină un păr frumos ondulat sau o coafură cu care să facă senzaţie? Cu toate astea, dacă nu sunt folosite corespunzător, instrumentele de styling pot afecta semnificativ sănătatea podoabei capilare.
Modul în care pregătim părul înainte de a utiliza instrumentele de styling depinde de o serie de factori: textura părului, sănătatea acestuia, dar şi tipul de look pe care îl dorim.

Dacă părul este ondulat sau creţ, după uscare este esenţial să se aplice un ulei hidratant sau un ser special pentru ca acesta să nu se electrizeze. Produsul de îngrijire se aplică pe păr şi se usucă părul cu ajutorul difuzorului setat la o temperatură joasă. Evităm să atingem buclele cu mâna până când părul este uscat complet pentru a obține o textură flexibilă.

Pe de altă parte, dacă părul este drept şi dorim să îi facem volum sau un aspect neted, specialiştii recomandă să se aplice un produs pentru protecţie termică pe toată lungimea şi o spumă pentru volum la rădăcini. Apoi, părul trebuie uscat fără difuzor pentru a-i conferi mai mult volum şi un aspect lucios.
Indiferent de tipul de păr, produsul de protecţie termică este obligatoriu. Unele uleiuri pot dubla protecţia termică atunci când sunt folosite instrumente fierbinţi. Una dintre cele mai mari griji în ceea ce priveşte coafarea termică ţine de modul cum păstrăm o coafură impecabilă cât mai mult timp, fără a compromite sănătatea părului.

Pentru început, experţii recomandă să se opteze pentru o faţă de pernă din mătase pentru a menţine părul hidratat şi a reduce electrizarea acestuia. De asemenea, dacă părul este ondulat sau creţ, poate fi prins în coc înainte de culcare. Se împarte părul în două secţiuni, apoi se roteşte în doua cocuri şi se prinde cu agrafe. Dimineaţa, se scot agrafele şi ne putem bucura de bucle.

Data viitoare când folosim instrumente de styling cu aport de căldură, trebuie să ţinem cont de aceşti trei paşi: pregătim părul cu produse hidratante, optăm pentru stylere de cea mai înaltă calitate şi ţinem la îndemână un şampon uscat pentru a menţine coafura impecabilă cât mai mult timp.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam