Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
12 Iulie 2017 | 14:44
Cum puteţi salva un pacient cu infarct miocardic, în detalii la „Bună Dimineaţa”
Ştiaţi că un pacient cu infarct miocardic are şanse majore de a fi salvat şi recuperat dacă ajunge în primele 4-6 ore la spital. Dacă cineva din familia sau colegii dvs acuză o stare generală cu aceste simptome: „Nu am mai simţit aşa ceva, mă apasă ceva în piept, mă striveşte. Durerea se duce în umeri, în spate… mie greaţă. Abia respir, parcă m-ar strânge cineva de gât”, atunci aveţi grijă, acestea sunt semnele unui infarct miocardic!
Simptomele şi riscul de a trăi experienţa unui infarct miocardic nu este un risc doar pentru vârstnici sau persoane cu boli cardiace. Infarctul miocardic cunoaşte o creştere alertă în rândul tinerilor, provocat de stres.

Ce este şi cum se produce infarctul miocardic, aflăm în detalii la rubrica „Sănătate”, a emisiunii „Bună Dimineaţa”!

Urmăriţi cele mai utile sfaturi pentru sănătatea dvs, în fiecare dimineaţă, alături de echipa matinalului, în direct la Moldova 1 şi online pe TRM.MD!

VEDEŢI arhiva emisiunii „Bună Dimineaţa” AICI!
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam