Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
28 Ianuarie 2014 | 20:23
Darurile mării – bune pentru sănătate
Pe lângă calităţile gustative, fructele de mare sunt o sursă excelentă de substanţe nutritive cum ar fi conţinutul ridicat de omega 3, zinc, seleniu, cupru, iod şi vitamine din clasa B. O singură porţie de fructe de mare consumată săptămânal poate reduce dramatic riscul unui atac de cord.
Acizii omega 3 fac parte din structura celuleor nervoase și ajută la buna funcționare a creierului, dar și stimulează vederea. Fructele de mare, de asemenea stimulează imunitatea, crearea de noi celule roșii ale sângelui, dar și sunt o sursă prețioasă de proteine. Află mai multe despre fructele de mare și cum acestea pot contribui benefic asupra sănătății din materialul pregătit de echipa „Bună dimineața”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam