Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
26 Aprilie 2014 | 13:31
De ce trebuie să consumăm ouă
Cu ocazia sărbătorilor de Paşti, ouăle se vor afla pe mesele fiecăruia. Cum le alegi pe cele sănătoase, cum să le păstrezi pentru a nu se altera, în ce combinaţii nu fac rău şi câte putem consuma, aflaţi din reportajul realizat de „Bună dimineaţa”.
Ouăle are proteină de cea mai înaltă calitate ecologică - ovalbumina - care nu este depăşită de nicio altă proteină şi sunt recomandate tuturor persoanelor.
O persoană sănătoasă poate să consume săptămânal între 2 şi 5 ouă, provenite de la găini crescute în aer liber şi hrănite ecologic.

Dacă ai colesterolul ridicat, poţi să consumi două ouă săptămânal. Ouăle conţin de asemenea vitamina B şi un compus nutritiv numit colină, important în funcţionarea celulelor, în special a celulelor sistemului nervos. Gălbenuşul este bogat în vitamina A, D si E, iar culoarea este dată de conţinutul de luteină şi zeaxantină, doi compuşi recomandaţi pentru sănătatea ochilor, protejându-i de razele ultraviolete.

Dacă vrei să ştii cum este mai sănătos să prepari ouăle, află că nu ar trebui să le consumăm niciodată prăjite, ci fierte cu gălbenuşul moale. 
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam