Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
03 August 2017 | 15:38
Din ce cauză apare acneea şi cum o tratăm?
Acneea este una din cele mai frecvente afecţiuni medicale cu care ne confruntăm la orice vârstă, dar mai ales în perioada adolescenţei şi mai mult pe suprafaţa tenului. Coşurile sunt inestetice şi incomode pentru tot organismul. Ele trebuie înlăturate, însă nu înainte de a şti totul despre ele.
De cele mai multe ori, acneea este cauzată de pori înfundați. Pe  față, gât și spate sunt cele mai multe glande sebacee care produc sebumul ce ajută pielea să fie impermeabilă și să nu se usuce. Astfel, acneea este cauzată de mai mulți factori, precum celulele de piele moarte, sebumul în exces, înmulțirea bacteriilor și o componentă hormonală.

Prima regulă de prevenire a acneei este curățarea tenului dimineața și seara cu o loțiune specială adecvată tipului de ten. Se aplică o loțiune tonică și se hidratează pielea cu cremă. Pentru a menține igiena feței este recomandat de schimbat așternuturile de două ori pe săptămână, mai ales în perioada caldă a anului. Pe fața de pernă rămân microbi, transpirație și de aceea este important să fie spălată des și la temperaturi ridicate.

Cele mai puțin periculoase metode de combatere a acneei sunt cele naturiste. Extrem de benefice sunt uleiurile esențiale: de levănțică, de cuișoare, de arbore de ceai. De asemenea, se poate spăla fața cu ceai de gălbenele concentrat sau cu ceai de urzică. 
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam