Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
30 Mai 2014 | 11:05
Echipa „Bună dimineaţa” te îndeamnă să te leşi de fumat
Consumul de tutun este foarte răspândit în ţara noastră. Fumatul este considerat a fi unul dintre cele mai nocive obiceiuri pentru sănătate şi ocupa primul loc într-un clasament al deceselor anuale. Potrivit statisticilor, fumatul cauzează mai multe decese anuale decât drogurile ilegale, crimele şi accidentele de maşină, toate adunate.
Nicolae Roșca, medic epidemiolog, șeful Secției de control al bolilor netransmisibile a Centrului de Sănătate Publică din Chișinău, îndeamnă toată lumea să renunțe cât mai rapid la acest viciu periculos: „Fumatul trebuie lăsat nu mâine, ci ieri”, a declarat Nicolae Roșca.

Sâmbătă, 31 mai, este Ziua Mondială fără Tutun. Echipa „Bună dimineața” vă îndeamnă să vă aruncați pachetele de țigări la gunoi.

Află mai multe detalii despre acest eveniment de talie mondială, dar și despre daunele tutunului, urmărind emisiunea „Bună dimineața” la postul Moldova 1.  
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam