Loading
ro ru en
Sănătate
Loading
19 Septembrie 2017 | 15:33
Efectele miraculoase ale oţetului de mere
Din vremuri străvechi oţetul de mere era considerat drept un remediu excelent pentru a scădea febra, a urma o cură de slăbire sau chiar a tămădui bolile cauzate de inflamaţii. Licoarea este unul din cele mai apreciate remedii naturiste. Consumat corect, în dozele recomandate, oţetul de mere elimină toxinele, ajută la menţinerea unui ten tânăr.
Consumul zilnic a 100 ml de oțet de mere are efectul unui tonic general tinând la distanță batrânețea. Prin tamponarea pielii, dispar petele de îmbătrânire. Părul devine lucios și mătăsos, fiind clătit cu apă în care au fost dizolvate câteva picături de oțet de mere.  
 
Cei care au probleme de sănătate, trebuie sa conulte medicul gastroneterolog inainte de a consuma oțetul de mere. Înaintea fiecărei mese, pe stomacul gol se bea un pahar de apa în care au fost dizolvate doua lingurite de otet de mere. Oțetul stimuleaza procesele de eliminare a toxinelor din organism si accelereaza arderile de grăsimi.
 
Pentru cei care sufera de migrenă, doua lingurițe de oțet de mere, diluate în puțină apă, sunt mai prețioase decât orice alt analgezic. Pot fi făcute fricționări ale tâmplelor și deasupra cefii.
 
Pe langa faptul că stimuleaza digestia, oțetul de mere ajută la asimilarea ferului și altor minerale esențiale din alimente, inducând la o stare de voiciune si tonus.
 
Această cura se tine timp de doua saptamani. Beți în fiecare dimineața câte un  pahar cu apă în care puneți o linguriță de oțet de mere si o linguriță de miere de albine. Oțetul de mere contribuie la eliminarea celulelor moarte, ajută la menținerea unui aspect placut al pielii. Cura poate fi repetata doar după trei luni.
Postat de: Cornelia Stefoglu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam